مشاور سنتر

تاثیر تحصیلات والدین بر موفقیت فرزندان

تاثیر تحصیلات والدین بر موفقیت فرزندان

سطح دانش و تحصیلات والدین می‌تواند نقش به سزایی را در موفقیت تحصیلی فرزندان ایفا کند.

پدر و مادر در تربیت و آموزش فرزندان خود نقش مهم و سرنوشت سازی را ایفا می کنند. مادران به دلیل اینکه مدت زمان بیشتری را به نسبت پدران در منزل حضور داشته و کنار فرزندان هستند، نقش بیشتری را به نسبت پدران بازی می کنند. مطالعات محققان دانشگاه میشیگان نشان می دهد که تحصیلات مادران می تواند تاثیر به سزایی را در موفقیت فرزندان و همینطور کسب مدارج دانشگاهی آنها ایفا کند.

مادر تحصیلکرده نه تنها نقش مضاعفی را در تشویق فرزندان در فراگیری دروس دارد بلکه می تواند یادگیری دروس مختلف را برای فرزندانش تسهیل کند. "ساندرا تانگ"، یکی از روانشناسانی است که در تیم تحقیقاتی دانشگاه میشیگان حضور داشته، وی در این رابطه می گوید:"در این مطالعه، کودکان مختلفی را مورد بررسی قرار دادیم. کودکانی که مادران تحصیلکرده ای داشته اند در دروسی مانند ریاضی و قرائت متون نسبت به سایرین موفق تر بوده و در رتبه بالاتری نسبت به کودکانی قرار گرفتند که مادرانشان تحصیلات آکادمیک نداشتند."

از سوی دیگر، فرزندانی که مادرانشان تحصیلات آکادمیکشان را پس از به دنیا آمدن آنها ادامه می دهند نسبت به سایر فرزندانی که مادرانشان در گذشته تحصیلات خود را انجام داده اند، موفق تر هستند. زیرا فرزندان نیز با دیدن تلاش و کوشش مادرانشان ترغیب به تحصیل می شوند و انگیزه مضاعفی پیدا می کنند.

نقش پدران در موفقیت تحصیلی فرزندان

– آیا شما می دانید که خواندن همراه با کودک تان می تواند به عملکرد تحصیلی بهتر آن ها منجر شود؟
بررسی ها نشان می دهد که وقتی پدران در یادگیری مشارکت می کنند، کودکان نمره های بهتری کسب می کنند، از مدرسه بیشتر لذت می برند و احتمال کمتری دارد که یک پایه تحصیلی را تکرار کنند (مردود شوند). زمان های خواندن یک نوع پیوند میان شما و کودک تان ایجاد می کند که برای همیشه با هر دو شما باقی خواهد ماند.

من چگونه باید آغاز کنم؟


از کتاب های کودکان که در کتابخانه محل زندگی تان وجود دارد، آغاز کنید، یا به فهرست کتاب های پیشنهاد شده در کتابک یا شورای کتاب کودک سر بزنید. کتاب هایی را که مورد علاقه خود یا کودک تان هستند، برگزینید. درباره ورزشکاران مشهور، رخدادهای تاریخی، یا چگونگی کار اشیا بخوانید. شما می توانید با کودکان بزرگ تر، کتاب های چند جلدی (مانند ...را  هر روز اندکی از کتاب را همراه کودک تان بخوانید. صبور باشید! اگر تاکنون با کودک تان کتاب نخوانده اید، ممکن است او به زمان نیاز داشته باشد تا با این فعالیت تازه آشنا شود.


چه کنم اگر هر روز با فرزندم نیستم؟


اگر هر روز کودک تان را ملاقات نمی کنید، تلاش کنید تا در برنامه منظمی از طریق تلفن با کودک کتاب بخوانید یا صدای خود را ضبط کنید و برای کودک بفرستید. کودک شما در این زمان خصوصی با شما خواهد بود. شما نیز سرمشق رفتاری خوبی برای فرزندتان در مسیر یادگیری خواهید بود.


چه کنم اگر مطالعه را دوست ندارم؟


حتی اگر خودتان اهل خواندن نیستید، مشارکت شما در فعالیت های آموزشی در خانه می تواند بر پیشرفت تحصیلی فرزندتان تأثیر داشته باشد. شما فقط باید این پیام را بفرستید که خواندن مهم است:

از زندگی شخصی خودتان یا دوران جوانی تان برای کودک بگویید

درباره مسایلی که در محیط زندگی تان وجود دارد، سخن بگویید. برای نمونه، علائم جاده یا تابلوی مغازه ها یا نوشته روی بسته های خوراکی را بخوانید و درباره آن ها با هم صحبت کنید.

کتاب های عکاسی و هنری را ورق بزنید و درباره تصاویر با کودک تان گفت و گو کنید.

کودکتان را در فعالیت های نوشتاری روزانه مانند نوشتن لیست خرید و یادداشت های تشکرآمیز مشارکت دهید.

هنگامی که فعالیت های خانگی را انجام می دهید، آن چه انجام می دهید را برای کودک توصیف کنید و از واژه های جذاب استفاده کنید.

از کودک تان درباره  این که چگونه روزی داشته بپرسید. در این باره با او گفتگو کنید تا کودک مهارت بیشتری در به کار بردن جمله ها پیدا کند.

گفت و گو با بزرگسالان به کودکان کمک می کند تا واژه های جدید بیاموزند و تعریف یک رویداد را تمرین کنند – هر دو این مهارت ها با پیشرفت در مهارت خواندن در ارتباط هستند.

گام به گام


فرزندتان از آن چه شما انجام می دهید، می آموزد. اطمینان پیدا کنید پیام هایی که شما درباره خواندن برای کودک می فرستید، به او می آموزد که دانش و سواد ارزشمند، دست یافتنی و نیرو بخش هستند.

منبع بخش اول : خبرگزاری مهر / مترجم بخش دوم : فاطمه نصر اصفهانی

این مطلب در تاریخ 2014-11-18 10:04:33منتشر شده است

اشتراک گذاری مطلب
فیسبوک توییتر تلگرام
امتیاز:5
دسته بندی
امور تربیتی کودکان و نوجوانان
تعداد بازدید
18881





نظر شما در مورد مطلب تاثیر تحصیلات والدین بر موفقیت فرزندان چیست



بازی شهر عشق
کانال تنظیم خانواده


بخش مشاوره و پرسش و پاسخ


شناسه کاربری 

رمز عبور             


   عضویت در سایت

دسته بندی مطالب


خدمات عمومی


 

در مورد ایدز بیشتر بدانیم

معرفی و دانلود کتاب

مطالب سایت جهت موبایل

بررسی وضعیت تناسب اندام

تخمین زمان زایمان




تاثیر اختلاف سیاسی با همسر در ازدواج
تاثیر اختلاف سیاسی با همسر در ازدواج

بخاطر نظر فامیل نمی دانم به خواستگارم چی بگم
بخاطر نظر فامیل نمی دانم به خواستگارم چی بگم

درمان اختلال نعوظ در آقایان میانسال
درمان اختلال نعوظ در آقایان میانسال

تاثیر قاعدگی بر پوست و مو
تاثیر قاعدگی بر پوست و مو

وقتی خودتان هم نمی دانید افسرده اید
وقتی خودتان هم نمی دانید افسرده اید

تغییر یک طرفه قانون مهریه به نفع مردان
تغییر یک طرفه قانون مهریه به نفع مردان










کانال سایت تنظیم خانواده در تلگرام

بازی شهر عشق کلینیک لیزر شفا

 افراد آنلاین :

10632

بازدید امروز:

17266

بازدید دیروز:

266994393

آمار کل:

مشاوره ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.

دنبال کردن تنظیم خانواده صفحه فیسبوک سایت تنظیم خانواده صفحه توئیتر سایت تنظیم خانوادهگروه تنظیم خانواده در تلگرام