مشاور سنتر

آیا با وجود صرع می توان باردار شد

آیا با وجود صرع می توان باردار شد

صرع اختلالی است که معمولا به دلیل برهم‌خوردن فعالیت سلول‌های عصبی در مغز رخ می‌دهد و به صورت انجام حرکات شدید و غیرارادی در فرد خود را نشان می‌دهد. ابتلا به صرع علل مختلفی می‌تواند داشته باشد که از شایع‌ترین عوامل ایجادکننده آن می‌توان به تومورهای مغزی، سکته، ام‌اس و... اشاره کرد. افراد در هر سنی ممکن است دچار این بیماری شوند. آمار بالایی که تصادفات در ایران به خود اختصاص می‌دهند، یکی از عوامل شایع بروز صرع به شمار می‌رود و همین عامل باعث شده شمار مبتلایان به صرع در ایران نسبت به کشورهای درحال پیشرفت دیگر دو تا سه برابر بیشتر باشد.

یکی از شرایطی که خانواده مبتلایان به صرع را نگران می‌کند، وقوع صرع در دوران بارداری است. این مساله شاید خیلی اهمیت داشته باشد اما خانم‌هایی که دچار این عارضه هستند، اگر قبل از اقدام به بارداری به پزشک مراجعه کنند و تحت‌نظر باشند، به راحتی و بدون‌نگرانی می‌توانند دوران بارداری سالمی را پشت‌سر بگذارند. معمولا این گروه از زنان باید از سه ماه قبل از بارداری مصرف اسیدفولیک را آغاز کنند و از همه مهم‌تر اینکه حتما باید از استرس، بی‌خوابی و دیروقت غذاخوردن خودداری کنند، چراکه این موارد به ظاهر پیش‌پا افتاده ممکن است احتمال بروز حملات صرع را در آنها افزایش دهد.

مشکلات روحی و روانی نقش بسیار موثری در تشدید این عارضه ایفا می‌کند که دیگر نمی‌توان آن را به مشکلات مغزی ربط داد و باید به دنبال علل روحی و روانی بود. درحال حاضر حدود یک‌میلیون و هزار ایرانی مبتلا به صرع هستند. بیشتر مبتلایان به صرع با موفقیت درمان می‌شوند و بیماری آنها تحت‌کنترل قرار می‌گیرد اما 30 درصد بیماران یعنی یک‌سوم آنها صرع مقاوم به درمان دارند و به این راحتی‌ها به هر درمانی واکنش نشان نمی‌دهند. این گروه که حدود 400هزار نفر را شامل می‌شوند، اغلب از وسواس یا بیماری‌های روحی شدید رنج می‌برند. صرع بیماری شایعی است به‌طوری که از هر 200 نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود.

دکترکوروش قره‌گزلی، رئیس هیأت مدیره انجمن صرع می‌گوید: امروزه می‌توان با درمان‌های مناسب این بیماری را کنترل کرد به گونه‌ای که یک فرد مبتلا به صرع می‌تواند به راحتی به‌ زندگی طبیعی خود بازگردد و همانند انسان‌های عادی زندگی کند.این متخصص مغز و اعصاب تأکید می‌کند: نکته مهم این است که مبتلایان و اطرافیان آنها باید این بیماری را بپذیرند و از کتمان آن پرهیز کنند. کتمان بیماری و جدی نگرفتن درمان می‌تواند علاوه بر ایجاد مشکلات خانوادگی و اجتماعی به پیشرفت بیماری نیز منجر شود.

صرع عامل ناباروری در زنان و مردان نیست


وی با اشاره به اینکه صرع عامل ناباروری در زنان و مردان نیست، خاطرنشان می‌کند: متأسفانه دیده می‌شود برخی از این بیماران هنگام ازدواج بیماری خود را پنهان می‌کنند. بیماران مبتلا به صرع برای آغاز زندگی مشترک باید صداقت داشته باشند و شرایط بیماری خود را به همسر آینده خود، اطلاع دهند.
این متخصص مغز و اعصاب با تأکید بر اهمیت
موضوع ازدواج و بارداری در بیمارانی که صرع دارند، می‌گوید: موضوع ازدواج برای این بیماران و به طور کلی همه افرادی که دچار بیماری‌های مزمن هستند، چالش دائمی است. این دسته از بیماران باید بدانند که قطع درمان در بیماری‌های مزمن سبب اختلال در سلامت فرد می‌شود و می‌تواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.

از این‌رو توصیه می‌کنم همه بیماران مبتلا به صرع و همه افرادی که گرفتار بیماری‌های مزمن هستند قبل از آغاز زندگی مشترک حتماً با همسر آینده خود در مورد بیماری و دارو‌هایی که مصرف می‌کنند صحبت کنند. رئیس هیأت مدیره انجمن صرع ادامه می‌دهد: کتمان بیماری سبب اختلال در زندگی مشترک و بروز بسیاری از مشکلات پس از ازدواج خواهد شد تا جایی که دیده می‌شود برخی از افراد با اطلاع از بیماری همسر خود و پنهان  کاری وی درخواست جدایی از همسر خود را به دادگاه ارائه می‌دهند. در گذشته امکان تقاضای فسخ نکاح در صورت کتمان این قضیه و درخواست همسر وجود داشت ولی اکنون این فسخ نکاح یک روند طولانی پیدا کرده و باید ثابت شود که صرع مخل زندگی زناشویی است و این مسأله تنها با تصمیم قاضی محقق می‌شود. به‌گفته دکتر قره‌گزلی، صرع یک بیماری مزمن است ولی اگر پزشک اعلام کند که صرع مخل زندگی زناشویی نیست قاضی نیز حکم را بر همین اساس داده و فرد براحتی نمی‌تواند از زندگی مشترک خود جدا شود. بنابر این فرد بیمار قبل از ازدواج باید همسر خود را نسبت به بیماریش آگاه کند.


وی تأکید می‌کند: صرع عامل ناباروری نیست و والدین مبتلا به این بیماری می‌توانند با رعایت دستورات پزشک طی دوران بارداری فرزندان سالمی داشته باشند. این درحالی است که هرگونه سهل‌انگاری در استفاده از داروها و پیگیری روند درمان در دوران بارداری می‌تواند به جنین آسیب برساند و با تأثیر در بافت مغزی به تولد نوزادانی ناقص منجر شود.این متخصص مغز و اعصاب با تأکید بر اینکه ریسک اختلال مغزی در جنینی که مادری مبتلا به صرع دارد 5تا 20 درصد است، ‌تصریح می‌کند: در صورتی که برای مادر تمهیدات دارویی در نظر گرفته شود و داروها بموقع مصرف شود احتمال آسیب به جنین بسیار اندک خواهد شد که این موضوع با مدیریت پزشک امکان پذیر است پس با مخفی نگه داشتن بیماری از همسر، امکان سلامتی و زندگی طبیعی را از فرزند خود نگیرید.

منبع : سلامت نیوز


مطلب مرتبط
بارداری در زنان مبتلا به صرع

 

 

 

این مطلب در تاریخ 2019-01-27 06:57:39منتشر شده است

اشتراک گذاری مطلب
فیسبوک توییتر تلگرام
امتیاز:5
دسته بندی
مقالات پزشکی و بهداشتی
تعداد بازدید
2854





نظر شما در مورد مطلب آیا با وجود صرع می توان باردار شد چیست



بازی شهر عشق
کانال تنظیم خانواده


بخش مشاوره و پرسش و پاسخ


شناسه کاربری 

رمز عبور             


   عضویت در سایت

دسته بندی مطالب


خدمات عمومی


 

در مورد ایدز بیشتر بدانیم

معرفی و دانلود کتاب

مطالب سایت جهت موبایل

بررسی وضعیت تناسب اندام

تخمین زمان زایمان




نیاز جنسی و نداشتن خواستگار
نیاز جنسی و نداشتن خواستگار

بخاطر نظر فامیل نمی دانم به خواستگارم چی بگم
بخاطر نظر فامیل نمی دانم به خواستگارم چی بگم

آیا ارتباط جنسی در زمان بارداری و تولد فرزند مجاز است؟
آیا ارتباط جنسی در زمان بارداری و تولد فرزند مجاز است؟

آیا ارگاسم شدن باعث آسیب بکارت می شود
آیا ارگاسم شدن باعث آسیب بکارت می شود

چطور جذاب و تاثیرگذار روی دیگران باشیم
چطور جذاب و تاثیرگذار روی دیگران باشیم

چه مواردی در قانون جزء خشونت علیه زنان است
چه مواردی در قانون جزء خشونت علیه زنان است










کانال سایت تنظیم خانواده در تلگرام

بازی شهر عشق کلینیک لیزر شفا

 افراد آنلاین :

4526

بازدید امروز:

17266

بازدید دیروز:

266988287

آمار کل:

مشاوره ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.

دنبال کردن تنظیم خانواده صفحه فیسبوک سایت تنظیم خانواده صفحه توئیتر سایت تنظیم خانوادهگروه تنظیم خانواده در تلگرام